Κάντε μας Like στο Facebook

Παρακαλώ περιμένετε 60 Δευτερόλεπτα ... !!! ή κάντε like στη σελίδα μας
Τελευταία Νέα
recent

Νέα πολιτική στις εισφορές αυξάνει τους μισθούς

Στην επιβολή ενιαίου συστήματος εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους -στα επίπεδα των όσων ισχύουν αυτήν τη στιγμή στο ΙΚΑ- προσανατολίζεται το Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των σαρωτικών αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα στην «Ημερησία» αναφέρουν ότι το ποσοστό της ενιαίας εισφοράς θα διαμορφωθεί στο 20% (6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον εργοδότη) για την κύρια σύνταξη σε όλα τα Ταμεία. Παράλληλα, θεσπίζονται δύο κλίμακες υποχρεωτικών ασφαλίστρων (μιας κατώτατης και μιας ανώτατης) που θα συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Η νέα πολιτική φέρνει σημαντικές μειώσεις στις κρατήσεις τόσο των ειδικών ταμείων όσο και του ΟΑΕΕ και υπό προϋποθέσεις… αύξηση του μισθού για αρκετούς εργαζομένους σε ΔΕΚΟ, ΟΤΕ, ΕΤΕ και ΟΣΕ, όπου οι εισφορές ανέρχονται ακόμη και στο 32%. Μεγάλοι «χαμένοι» θεωρούνται οι αγρότες, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με αύξηση στις ασφαλιστικές κρατήσεις που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 150%. Βάσει των στοιχείων του ΟΓΑ, τα μηνιαία ασφάλιστρα για τους παραγωγούς κυμαίνονται, ανά κατηγορία, από 62,76 ευρώ έως 136,26 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος προανήγγειλε, πάντως, ότι «θα ληφθεί μέριμνα να υπάρχουν κλίμακες που να αντιστοιχούν και σε πολύ χαμηλά εισοδήματα των κατ’ επάγγελμα αγροτών και να φτάσουν στο τελικό τους ύψος σταδιακά και όχι άμεσα».

Ποιες κρατήσεις έχουν μειωθεί ή καταργηθεί:

  • εισφορά 1% του εργοδότη και 1% του εργαζομένου υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών του ΟΑΕΔ (κατάργηση)
  • εισφορά 1% του εργοδότη υπέρ του κλάδου στράτευσης (κατάργηση)
  • εισφορά 0,35% των μεγάλων επιχειρήσεων υπέρ του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (μείωση)
  • εισφορά 0,55% από τον κλάδο ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ (μείωση)
  • εισφορά 0,75% υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και 0,35% υπέρ της Εργατικής Εστίας (μείωση).
Παράλληλα, μείωση εισφορών έχει γίνει και σε όσα επικουρικά ταμεία του ιδιωτικού τομέα ήταν πάνω από 3% για τον εργοδότη και τον ασφαλισμένο, αντίστοιχα.
Από το Blogger.