Κάντε μας Like στο Facebook

Παρακαλώ περιμένετε 60 Δευτερόλεπτα ... !!! ή κάντε like στη σελίδα μας
Τελευταία Νέα
recent

"Μπλακ άουτ" στη ΔΕΗ

Έκρηξη στις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρατηρείται στη ΔΕΗ, την ίδια στιγμή που η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος στους «έχοντες» και να επαναφέρει το κανονικό τιμολόγιο σε 30.000 «μαϊμού» αγρότες, καταργώντας τις προβλεπόμενες εκπτώσεις.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα φανερώνουν την κατάσταση «ασφυξίας» που έχει διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, με εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ειδικότερα, από  1,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2013, το «φέσι» κυμαίνεται πλέον μεταξύ 2,2 και 2,5 δισ. ευρώ. Σχεδόν 2,1 εκατ. καταναλωτές (3 στους 10) δεν έχουν εξοφλήσει το χρέος τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου των «ρολογιών» της ΔΕΗ (περίπου 7,4 εκατ. μετρητές).

Σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η διοίκηση της ΔΕΗ ετοιμάζεται να καταργήσει 30.000 αγροτικά τιμολόγια, καθώς οι δικαιούχοι δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, οι οποίοι εμφανίζουν χρέος άνω των 10.000 ευρώ.

Το... αμαρτωλό «χαράτσι»
Παράγοντες της αγοράς και μέλη της διοίκησης επισημαίνουν ότι το… κακό ξεκίνησε μετά την απόφαση να εισπράττεται το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Από τους πρώτους κιόλας μήνες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πήραν την… ανιούσα.

Μολονότι ελήφθη η απόφαση να βγει το συγκεκριμένο «χαράτσι» από τα τιμολόγια ρεύματος, η αύξηση των φόρων, η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση και τα capital controls αποτέλεσαν το... κερασάκι στην τούρτα.
zougla.gr
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 
Από το Blogger.